Over mij

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Mkhitar, de oprichter van Jong Piano Talent. 


Bij Jong Piano Talent geloof ik sterk in het belang van professionele begeleiding voor elk talent!


Mijn missie is om pianisten te helpen het beste in zichzelf naar boven te halen. En hoe bereik ik dat? Met mijn zelfontwikkelde lesmethode!


Bij Jong Piano Talent werken leerlingen gelijktijdig aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan het sneller en professioneel leren spelen op de piano. Ik streef ernaar om mijn leerlingen niet alleen te leren pianospelen, maar ook om hen te helpen groeien als mensen. Dit doe ik door gebruik te maken van de kennis die ik heb opgedaan aan gerenommeerde pedagogische muziekcolleges en conservatoria in Armenië en Nederland, evenals mijn jarenlange ervaring in het didactisch lesgeven.


Op deze manier help ik mijn leerlingen om de beste versie van zichzelf te worden.


''Mijn leerlingen coachen en hen door de kracht van muziek een transformatie zien aangaan is wat mij een gelukkig mens maakt!'' 

" 'Heeft heel veel kennis'
Elise Blad 

Opleidingen

Het begin van mijn opleiding heb ik gedaan in mijn geboorteland Armenië. Van 2009 tot 2011 heb ik les gehad op het Arno Babadjanyans pedagogische muziekcollege. In die periode kreeg ik les van Vagharshak Harutyunyan, de rector van het Komitas State Conservatorium.

In 2011 verhuisde ik naar Nederland en een jaar na die verhuizing werd ik toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2017 vervolgde ik mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en voltooide daar, met veel passie, commitment en inzet mijn studie. 

Gedurende mijn carrière heb ik les gehad van de beste piano docenten van Armenië en Nederland. Onder andere van de rector van het Komitas State Conservatorium Vagharshak Harutyunyan, Roza Tandelyan (de enige levende leerling van de beroemde Armeense Componist Arno Babadjanyan).

In Nederland kreeg ik les van Leonard Leutscher, Ksenia Kouzmenko, Ellen Corver, Frank Peters, David Kuyken, Naum Grubert en meesterpianist Ralph van Raat (hedendaagse muziek).

Op dit moment volg ik pianolessen bij de Bulgaarse meesterpianiste Marietta Petkova en hou me bezig met verschillende studies. Deze studies zijn allen gerelateerd aan mijn bezigheden als uitvoerend musicus en het lesgeven, zodat de lessen aan ons instituut kunnen voldoen aan de internationale standaard en normen. 

Kwalificaties

Tijdens mijn studie aan het Arno Babadjanyan pedagogische muziekcollege en vervolgens het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, heb ik me naast mijn hoofdvak Klassiek-Piano en theoretische vakken, twee jaar beziggehouden met de Minor Educatie.

Binnen die specialisatie heb ik me specifiek gefocust op lesgeven. De vakken die ik daarvoor heb gevolgd hebben direct te maken met docentschap en lesgeven. Die vakken zijn: Educational Skills, Educational Science, Childs Psychology, Didactiek, Internship en Subject Methodology.

Naast deze vakken heb ik uiteraard stages gelopen en gedurende die twee jaar met veel verschillende leerlingen gewerkt. Door middel van ‘beeld coaching’ ben ik door mijn mentor Bastiaan van der Waals wekelijks gecoacht. Mijn stageperiode en alle vakken heb ik met succes afgerond. 

Voor mijn eindexamen opdracht heb ik gekozen om me te verdiepen in het effectief studeren. De eis was dat het werkstuk op professioneel niveau zou zijn, met een didactische aanpak. Mijn studie over ‘effectief studeren’ kan iedere leerling gebruiken bij het huiswerk maken, of bij het instuderen van nieuw repertoire.

De examencommissie bij het afsluitingsexamen van Minor Educatie gaf aan “dat ze een veelbelovend pianodocent in me zien”.  Daar ben ik best trots op!

Samenwerkingen en partners

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
null
null
null
null

null


Proefles boeken

Meld je nu aan